• Home
  • Novosti
  • Internacionalni medicinski centar Priora potpisao Sporazum o suradnji s Medicinskim fakultetom Osijek

23 svibnja, 2024

Internacionalni medicinski centar Priora potpisao Sporazum o suradnji s Medicinskim fakultetom Osijek

IMC Priora specijalna je bolnica, a njena misija je pružanje vrhunske i suvremene zdravstvene skrbi. Potpisivanje Sporazuma o suradnji s Medicinskim fakultetom Osijek ovu ustanovu pretvara u mjesto za znanstvenu suradnju, usavršavanje stručnjaka te prenošenje dragocjenog znanja i iskustva.

Nije tajna da se prekrasna Slavonija već godinama bori s problemom iseljavanja i odlaska mladih ljudi. Visokoobrazovanim stručnjacima nedostaje motivacije da ostanu i nastave svoju karijeru baš ovdje. Potpisivanjem Sporazuma o suradnji s Medicinskim fakultetom, IMC Priora osigurat će vrhunske uvjete za stručni i znanstveni razvoj sadašnjih i budućih stručnjaka, te pružiti nadu zdravstvenim stručnjacima za ostanak u srcu Slavonije.

Mr. sc. Tomislav Kalem, urolog s preko 30 godina inozemnog iskustva, a ujedno i ravnatelj IMC Priora, te Prof. dr. sc. Milomir Ninković, ugledni liječnik svjetskog glasa u području plastične i rekonstrukcijske kirurgije, idejni su začetnici Internacionalnog medicinskog centra Priora. Upravo oni su jedni od „povratnika”, koji su napustili prestižne pozicije u Njemačkoj da bi se vratili u Hrvatsku i sudjelovali u oblikovanju budućnosti Priore. Istaknuli su da cijeli koncept ove bolnice počiva na kombinaciji vrhunske zdravstvene skrbi i edukacijskog programa kojeg će provoditi priznati svjetski stručnjaci.

Zahvaljujući uvjetima, opremi i okruženju svjetske klase te predanosti napretku i inovacijama ova nedavno otvorena bolnica predstavlja žarišnu točku za talentirane medicinske stručnjake koji žele izgraditi vlastitu karijeru i napraviti značajnu razliku u svojoj zemlji. Fokus će biti usavršavanje sadašnjih i budućih generacija liječnika, a bolnica će biti domaćin brojnih simpozija na kojima će sudjelovati neki od najboljih svjetskih medicinskih umova. Motiv je prije svega humanost, kao i želja da se dragocjeno i bogato znanje i iskustvo prenesu na mlađe kolege, koji će s godinama postati istinska snaga i predvodnici ove bolnice.

Ostvarivanjem bliske suradnje s mladima želimo naglasiti svoju posvećenost pružanju podrške medicinskim stručnjacima te pridonijeti njihovu razvoju. Svrha Sporazuma s Medicinskim fakultetom Osijek jest suradnja zaposlenika IMC Priora s vrhunskim akademskim stručnjacima s ciljem širenja iskustva i znanstvenog rada. U IMC Priora u tijeku je osnivanje Znanstvene jedinice koju će voditi izv. prof. dr. sc. Aleksandar Kibel, a koja će planirati i provoditi aktivnosti znanstveno-istraživačkog rada. U rad jedinice bit će uključeni djelatnici IMC Priora, ali i suradnici iz drugih ustanova. Cilj je unaprijediti znanstvene spoznaje iz različitih područja djelatnosti koje se provode u IMC Priora, ali i razvijati šire znanstvene aktivnosti, uključujući u suradnji s drugim ustanovama, kao i poticati rad i razvoj istraživačkih kadrova. Mladi kolege i stručnjaci također će imati priliku sudjelovati na raznim kongresima i konferencijama, upoznati se s najnovijim metodama i tehnologijama u pojedinim područjima medicine te stjecati praktično iskustvo u obliku znanstveno-istraživačkih radova.

Ova suradnja mogla bi označiti priliku za mlade stručnjake u Hrvatskoj koji žele napredovati, razvijati se i učiti. Cilj Internacionalnog medicinskog centra Priora jest pomoći liječnicima da se osjećaju kompetentnijima i sigurnijima u svojem radu te ih kvalitetno pripremiti i osnažiti za sve izazove koje ovaj životni poziv donosi, a ostvarenje tog cilja omogućit će i ova suradnja s Medicinskim fakultetom u Osijeku.

Skip to content